Muut sivustot

Terveystietotärpit ei ole ainoa lukiolaisille tarkoitettu sivustoni! Tämän lisäksi tarjoan myös lukion biologian opiskeluun materiaaleja Biologiikassa ja kerron tehokkaimmista opiskelutekniikoista Opiskelukoulussa. Tällä sivulla on näistä sivustoista lyhyet esittelyt.

Biologiikka

Tuskastuin lukiolaisena siitä, ettei netistä löytynyt hyviä materiaaleja biologian opiskeluun. Päätin siis tehdä sellaiset itse!

Sivuilta löytyy muistiinpanojen omaisia artikkeleita, kurssien kertauskirjoja, aiheita käsitteleviä videoita, monivalintatehtäviä ja paljon muuta.

Biologiikalla on oma sähköpostilistansa nimeltä Tuma, johon liittyessään (täysin ilmaista!) saa kattavat kertauskirjat kaikista lukion viidestä biologian kurssista. Jos valmistautuu biologian kirjoituksiin tai esimerkiksi lääkiksen pääsykokeeseen, niin Biologiikassa on myös maksullinen jäsenpalvelu Opiskelupaketti. Opiskelupaketti sisältää kaiken, mitä lukiolainen voi tarvita biologian kurssien opiskelemiseen.

Opiskelukoulu

opiskelukoulu

Jos haluat kehittää opiskelutekniikkaasi, kasvattaa motivaatiotasi ja kerrata kokeeseen tehokkaasti, suosittelen tutustumaan Opiskelukouluun! Opiskelukoulussa on erityisesti opiskelutaitoihin, kuten opiskelutekniikoihin, ajanhallintaan ja opiskelumotivaation liittyviä artikkeleita.

Olen opiskelu-urani aikana kiinnostunut erityisesti oppimisesta ja opiskelusta, ja olen huomannut mielenkiintoisen seikan: Aika harva opiskelija osaa opiskella tehokkaasti! Itse en ainakaan osannut, ennen kuin otin opiskelutaitojen kehittämisen asiakseni.

Samalla, kun opiskelutaitoni ovat karttuneet, olen huomannut, kuinka tehokasta opiskelu voi olla: Vaikka opiskelen lääkiksessä ja saan hyviä arvosanoja, en ikinä opiskele päivässä muutamaa tuntia kauempaa. Kyse ei ole "lahjakkuudesta", sillä vielä lukiossa jouduin opiskelemaan usein aamusta iltaan. Hyvien opiskelutaitojen avulla minulle jää aikaa muuhunkin kuin opiskeluun.

Loin Opiskelukoulun, koska haluan opettaa muutkin opiskelijat oppimaan tehokkaasti. Opiskelutaitojen lisäksi kirjoitan myös muista elämän kehittämiseen liittyvistä asioista, mutta aina opiskelijan näkökulmasta.

Lisää opiskelufilosofiastani voit lukea täältä: Miksi opiskelutaidot ovat tärkeitä?

Jos olet valmistautumassa yo-kokeeseen tai pääsykokeeseen, suosittelen tutustumaan Opiskelukoulun SuperoppaaseenSuperopas on täysin ilmainen yli 3500-sanan pituinen opas kaikesta siitä, miten voit valmistautua tärkeään kokeeseen mahdollisimman tehokkaasti.

Olen jakanut Opiskelukoulun artikkelit muutamaan kategoriaan. Tässä esittelen myös suosituimpia artikkeleita jokaisesta kategoriasta.

Opiskelutekniikat

Elämänhallinta

Oppimisen psykologia

Elämäntavat

Käy tutustumassa Opiskelukouluun lisää täältä!

Jaa tärpit muillekkin
Siirry sivun alkuun